De positieve effecten
van buikdansen

Soepelheid: De soepelheid van je lichaam wordt dankzij de buikdansbewegingen meer en meer opgebouwd. Je wordt leniger.

Vrouwelijkheid: Je voelt je vrouwelijker door de mooie, sensuele en mysterieuze bewegingen. Dit gevoel zal ook je zelfvertrouwen gaan versterken.

Betere houding: Een mooie en goede houding is heel belangrijk bij het dansen, maar natuurlijk ook in het dagelijkse leven. Aan deze goede lichaamshouding wordt elke les gewerkt. Na verloop van tijd zullen nek-, rug- en andere klachten, die door een slechte houding veroorzaakt kunnen worden, verminderen. Je staat mooi recht en krijgt er een heel andere uitstraling door.

Sierlijkheid: Je leert je op een sierlijke manier bewegen en je zal merken dat je ook in je dagelijkse bewegingen meer sierlijkheid terug zal vinden.

Coördinatie: 2 of meer bewegingen tegelijk uitvoeren zal gemakkelijker worden.

Plezier: Niet alleen het plezier dat je de bewegingen bij elke les meer en meer onder de knie krijgt, maar ook het plezier dat je in de groep hebt met de andere leerlingen, of thuis als je een liedje laat spelen en erop gaat dansen.

Ontspanning: Het aanleren van de buikdansbewegingen vraagt je aandacht en door deze concentratie en inspanning bij het inoefenen van de bewegingen, verwerk je onbewust je stress en je zorgen. Je danst zowaar je zorgen weg. Het zou niet de eerste keer zijn dat een leerling opmerkt dat de les een vlucht is uit de dagelijkse sleur … “Even gewoon lekker dansen!”