Tips

Zelf buikdanskleding maken

Buikdanskleding kan behoorlijk duur zijn. Daarom is het fijn als je zelf iets in elkaar kan steken. Dit hoeft echt niet moeilijk te zijn, je kan op internet patronen en tips vinden.

Ook het benodigde stof kan wel wat kosten als je zelf een kostuum wil maken. Daarom raad ik je aan naar een Nederlandse markt te gaan, bijvoorbeeld op woensdag of vrijdag naar de markt in Maastricht. Daar heb je een uitgebreid aanbod van verschillende soorten stof aan goedkope prijzen. Satijn, velours de panne, taft en organza vind je daar aan kleine prijsjes. Ook belletjes, pailletten, mooi lint om af te boorden en lint met muntjes worden op deze markten verkocht.

Foto: een zelfgemaakt Bollywood-kostuum

Andere aanraders om een mooi stofje te vinden zijn beurzen zoals 'Stoffenspektakel' (www.stoffenspektakel.nl) en 'Stoffencircus' (www.stoffencircus.nl).

Versieringen (pailletjes, kralen, parels, enz.) vind je goedkoop in winkels zoals Zeeman, Blokker, Wibra, ...
Op rommelmarkten kan je dan weer oude juwelen op de kop tikken die je kan gebruiken om op een bh of gordel te naaien.

Franjerok

De spaghettigordijnen die verkocht worden in winkels zoals Blokker en Casa, kan je gebruiken als franjerok over een gewone rok.  Deze decoratiegordijnen zijn er in verschillende kleuren en breedtes en kosten niet al te veel.
Je kan ze afknippen op de juiste lengte en van drukknopjes of velcro voorzien om ze rond je middel te laten sluiten.

Snel klaar, mooi en goedkoop!

Stay-up handschoenen

Ooit 'stay-up'-nylons aangedaan? Als ze stuk zijn, niet weggooien! De plakrandjes van de kousenband kan je aan handschoenen naaien, zodat deze niet afzakken of van je armen afglijden.